Lata dagar är bland det bästa som finns, att bara kunna se en tom helg framför sig, inte några måsten som skall göras, jo vi hade faktiskt några måsten denna långledighet, vi skulle köpa klor till poolen, vi skulle handla in 2 st blomlådor på Clas Ohlsson och vi skulle ha tag i tuggben till hundarna, lyckades med alla, det är inte ofta vi får med oss allt vi ska när vi handlar, det är ett mysterium, kanske inte så svårt mysterium ,men dock, jag kan ta 3-4 vändor till willys för att handla, alltid så saknar man nått, vi har en stor svart griffeltavla i köket där alla ska skriva upp sånt som tagit slut i kylskåpet eller om det saknas nått någonstans i huset, typ, kattmat, hundmat, fiskmat, smink, parfym, schampo, tvål m.m… man handlar allt och fixar mat och ser att det närmaste är slut på ketchup… bara att åka iväg, man kan inte käka korv och mackisar utan ketchup.

Vi har även hamnat i “maskiner som går sönder träsket”, det ena efter det andra börjar jävlas, först var det min Volvo, Rosen, den skulle ha nya bromsar, ny stötdämpare, ny handbroms, sen var den nöjd och knallade genom besiktningen nöjd och glad, sen var det gräsklipparen, det kan ni läsa om här, och nu gick AC:n på Åsas bil, rymdvagnen, det är ta mig fan alltid nått, men så länge det är materiella ting som går sönder så får det göra det, så länge människor och djur mår bra så kan man alltid fixa resten.

Vi har haft intressanta diskussioner som vanlig vid matbordet, allt från graffiti till åkattraktioner och muskler. Zack tyckte jag hade stora muskler, vilken skev världsbild han måste ha… Smilla tycker mest att jag och Lasso har samma kroppsform, sen bestämdes det att vid tävling i solbränna så gills det inte om man är röd.

Vi hjälpte Åsas mamma och flytta i helgen, 8 våningar upp, det tog de som hade lägenheten hon skulle byta med 4-5 timmar att flytta ut sitt, det tog oss knappt 2 timmar att flytta upp hennes grejer, det gick undan och Zack o Smilla kämpade på som små flyttkarlar, Zack blev tillfrågad om han inte skulle vila då han fått lite ont i knäna… -“Nä, det är ju ett fyspass, då får man lida lite”… =) men vi fick några mysiga timmar på “Mussis” koloni.

Vi har varit i Åled.

Vi har grillat med min far, det gillade han, skönt och höra att han tycker det är så lugnt och avslappnat hemma hos oss, och det är det, de som är där kan antingen umgås eller bara gå och lägga sig i vår nya fina hängmatta och slappa, valet är fritt och vi kräver inget, det finns så mycket annat o pyssla med, fick även höra att vi verkar vara en sån harmonisk familj, och det är det nog med, mellan alla tonårs utbrott, tjaffs och “SLÄPP KATTEN, DEN HAR EGNA BEN O GÅ PÅ!!!”, -“PRATA INTE MED HUNDARNA VID MATBORDET” o s v, det finns saker vi inte ruckar på, om inte Åsas syster är på besök, då lämnar vi djuren åt deras eget öde och de får klara sig själva.

Har även repat med CRANK, så helt lat har man väl inte varit.

En bra långledighet alltså som följs av en kort vecka med simstadion-besök för ungarna, Zack ska till tandläkaren och sjukhuset, jag ska väl fota lite Pecha Kucha på Tillsammans på torsdag, kom dit vet jag, det är alltid intressant och sen är det grabbarna i stugan lördag till söndag, blir ett äventyr det med.

 

2014/06/02