Du stod i Kungsbacka och lockade på mig via blocket, jag föll som en fura för ditt fronklippaggregat, svängande bakhjul, din gula färg.

Lånade mig en bil med dragkrok av grannen, hyrde ett släp på Preem i Söndrum tryckte in grannen i bilen och styrde kosan mot norr, jag var på väg!

Efter ca 8 mil blinkade det i backspegeln, polisen, sablar skit, hur fort får man köra med släp? 80 km/h tydligen, det körde inte jag, jag höll 3800 i böter/km i timmen.

Du gula fina klippare som skulle underlätta mitt liv kostade nu 7800kr istället för 4000kr…

Men som du klippte mitt gräs, jämt och fint och snabb va du, tills remmen till klippaggregatet gick av, skit med, letade och letade, köpte en stiga orginal för 380kr, den passade givetvis inte, den var för lång, letade lite till, hittade på haliflex en rem, kostade mig 120kr, den passade men slets snabbt, blev 2 första sommaren. Sen började knivarna slå ihop, du höll på att ge mig en hjärtattack första gången, efter några gånger plockade jag ner dig och flyttade dina knivar så de gick fria, då började du hacka och puffa, sista klippningen 2013 var en kamp men det gick och du fick en välförtjänt vila under vintern, inomhus, varmt o skönt.

Våren kom och det var dax att gör fint, tryckte på din blanka, svarta startknapp och du sa -“nä”….

Ditt Mercedes batteri var slut så jag kablade igång dig med bilen, då svarade du med att tugga sönder remmen till klippaggregatet…

Köpte ny fin rem till dig, jag är numera du med grabbarna på haliflex…

Då sa du puff…. Puff…puff sen började förgasaren läcka, jag tycker illa om dig nu, vi skulle ju vara kompisar, klippa gräs, lyssna på musik och dricka öl.

Plockade ner förgasaren, rensade, gjorde fint, bytte din olja, ny fin bensin och du sa … -“nä…puff”… Läckte gjorde du med fortfarande, skulle dra åt din avluftningsnippel, då gick gängorna i den… Fick beställa ny från USA, 300kr kostade den…

Fick hem ny avluftningsnippel, drog dit den och du läckte ändå, gick igång, 2 varv runt landet sen -“puff…..nä”.

Nu tycker jag riktigt illa om dig och beställt ny förgasare, 600kr, du är på gränsen till att hamna på tippen, bli ett med en Volvo V70 awd…

Skärp dig nu för h-vete!!! Annars skaffar jag mig en yngre och snyggare….

2014/05/30