Undra hur det är för kossorna? de går där dag ut och dag in, tar en vända i mjölk-karusellen, skrubbar ryggen då och då, äter hö, snackar med andra kossor, sover, mjölkas lite till, sen helt plötsligt slås dörrarna upp, musik spelar, 100-tals människor står och tittar, spring ut i det gröna, spring ut och ät er tjocka o glada kossor, och ut springer de, hoppar, stångas, muar, letar upp bästa kompisen och stångas med henne.

Tydligt kan man se att dessa djur inte är skapade för varken jakt eller flykt, de är mer som humlor, de kan liksom inte springa men gör det ändå.

Men det är härligt och se dem komma ut på sommarbete, jag intalar mig att de ser ut som om de tycker det är skönt, men vad vet jag, kan inte se om en ko e glad eller arg, hoppas de är glada, annars vore ju jippot med kosläpp helt tragiskt…

 

2014/05/01