– Men gå ut och gör någonting då!, det brukar vi svara när ungarna trumpet luffsar runt i huset som vålnader, uttråkade och rastlösa, gnällandes med hesa röstar…-Arghhhh, gud vad tråkigt vi har, inget o göra ju…

 

-Vad ska vi göra där då?!? finns ju inget…

-men va fasen, lek med pinnar, bollar, hundar, katter, studsmatta, pool, träd….

-näää, det är ju tråkigt.

-Annat va det när gubben var ung, då gick man hemifrån kl 9 på morgonen och sen kom man hem vid 17, då var det kvällsmat, var man inte hemma då så blev det fasen ingen mat. Ingen mobiltelefon, ingen padda, ingen dator, knappt någon tv, eller jo tv hade vi men knappt några program, och tv-licensen var lika hög för det…

– kul du e då!..

Döm om min förvåning när jag någon timma senare var klar med gräset och fick se lite nya gäster, lite nytt “liv” i trädgården, en gepard, tigrar, elefanter, el-falco, squanker (papegoja) med mera, ungarna kan bara de vill.

De är bäst, våra små juveler, Smilla och Zack…

 

2014/05/05