Tog med hundarna till sandhålan för att rasta dem ordentligt, och rastade blev dem.

Det är en märklig syn att se dem susa upp för sandhögarna, och ner, och upp, och ner igen, ivrigt påhejade av oss människor.

Det är också märkligt hur tillgivna, arbetsvilliga och älskvärda dessa krabater är, de arbetar på som om det inte fanns en morgondag, ser på Bita när de tränar agility, hon älskar det, vill så mycket men man ser också frustrationen när hon inte lyckas eller tycker det är svårt, Fajta e gammel tanten, hon har gjort sitt tycker hon och sätter Bita på plats då och då, bara för att hon är hon, Fajta har ju trotts allt tävlat i SM i lydnad 3 gånger.

Bita har nu börjat agility med lill-matte Smilla, kul med lite fart och fläkt, lite svårt att bryta “gamla” regler från lydnaden men det kommer säkert att gå kanon bra för dem, kanske ska föreslå Zack att han tränar Fajta, mer lagom tempo där kanske ;).

Man lägger sig på marken och genast är där 2 lurviga hundar på en och vill gosa ner sig bredvid, helst under, skönt att bara ligga och slöa ihop med dem, ibland händer det att även en av katterna vill vara med, ungarna kräver lång övertalning innan de vill kramas, de är ju för gamla för sånt, men Åsa behöver ingen längre övertalning, förra året låg vi i en hög ute på gräsmattan och bara njöt av det varma vädret i en timma kanske, man undrar vad de som körde förbi tänkte =).

Tillbaka till Sandgropen, en timma fick de jobba, blåste inget, lagom varmt, själv var man ju halvdöd efter 2 vändor i backarna, hundarna springer bedvid, hoppandes, mer, mer mer mer..

Sen åkte vi hem och drack kaffe, bara en sån dag.

2014/04/09