Har jobbat lite idag, tagit en promenad på Djurgården, förbi vasamuseet, tog spårvagnen upp till Sergelstorg, vandrade Sveavägen ner mot Coop för att där ta höger upp mot hotellet, har varit här förr, satt då på Broncos och käkade hamburgare o kollade på kilojägarna på Nordicwellness mitt emot för några veckor sedan. Lägger mig på sängen och somnar 20 min, pratade med Zack innan, han fick ett B på matte provet, en glad kille nu, önskar jag fick se hans glädje, men jag sitter på ett hotell i Stockholm.

Kollar en dokumentär på tv, svartvit, vet inte vad den handlar om och kommer inte fram till det heller, byter kanal, OS hockey, Damerna, Sverige-USA…? Är inte OS slut?

Bestämmer mig för att gå ner till Broncos och käka en hamburgare, klär mig, går ut, det duggregnar, tänder en cigg och går gatan ner, öppnar dörren till Broncos, fullt… -“fan”… Vänder och går ut, vill ha lite lugn. Går vidare ner mot Sveavägen, kollar efter nått hak o käka på, hittar Pub Anchor, de har ju hamburgare iallafall, ser att det är riggat på scen, sätter mig vid ett fönsterbord och kollar in i lokalen, ser ut som om hela 80-talets hairy metal era flyttat in, 10-15 Motley fans sitter och dricker bärs. Tänker på hur man själv såg ut på 80-talet… Troligen värre…

Kollar Anchors FB sida, bandet heter Seventribe och enligt evenemanget kommer 16 st… Tänker -“De 16  är nog alla redan här killar, upp på scen med er”…

Beställer en Ozzy burgare, så jäkla töntigt, men ok, nån gång ska man ju vara lite wild..och en öl, en stor stark vill jag ha, får en 0,4l Falcon :-/…

Jäkligt god mat, stör mig på de vid bordet mitt mot, jag kan tåla “2 minutes to midnight”, “Another Thing Comin'”, “Detroit rock city”, men när tre 50 åringar sitter och skränar över bilder på en stor jävla iPad på en pub kl 21 en torsdag, det regnar ute och tanten är så bröt-full och skränig att man bara vill klippa till henne, så får jag nog, bandet var säkert bra, hoppas de hade kul på scen, det är det viktiga, spelar ingen roll om det är 10 pers i publik, man får köra som om det var 10000… Tro mig, jag har gjort många gig…. För 10 pers, ibland mindre…

Vandrar hemåt, regnet något tyngre, folk vandrar än mer gamnackade, tänker att Stockholm är finare i mörker, jag gillar när det regnar, så länge det inte blåser.

Går förbi hotellet, ser nått som ser ut som en gravsten, tänker att det kan ju vara trevligt, gillar kykogårdar, där är det lugnt iallafall. Det är St Johannes kyrkogård, tar lite foton, gillar ljuset, regnet, går runt in vid gravarna, -“hallååå, va gööör duuu???” ropar nån, kisar in i mörkret, där sitter nån… nä där sitter några, går dit, säger -“Jag fotar lite”…-“Jahaja, finns inget levande här o fota, skulle vara vi då, men det är väl knappt!”… skrattar lite, det är 4 överförfriskade herrar som tagit skydd från regnet under ett träd… tyvärr kan jag inte fota dem, det är för mörkt, jag önskar herrarna en trevlig kväll, en frågar om jag har en cigg eller pengar, säger att han kan få en cigg, nått annat bidrar jag inte med, han blir glad för ciggen och hoppas jag får en trevlig kväll…Går tillbaka till hotellet.

Zack och Smilla har kompisar hemma idag, de har säkert haft hur kul som helst, hade gärna varit där och se dem stoja och leka, men jag sitter i Stockholm.

Saknar min älskling.

 

2014/02/28