Har nu tillbringat några dagar på resande fot(o), har varit i Luleå, Boden och nu i Stockholm, kan konstatera att de pratar mer i Stockholm.

Sitter nu på Broncos Bar på Tegnérgatan  och funderar på veckan, lätt snö utanför, jag väntar på en Bronco’s Burgare 2, 250g med pommes frites, rå lök, sallad och vitlöksdressing.. och en öl… klockan är 20:48, precis kommit ner från Norrland… samtidigt som jag tittar in genom fönstret till Nordic Wellness, där de som jagar kilon, gram och kalorier springer på sitt löpband… de skulle varit med i Boden, pulsa i 40 cm snö med “hård” yta där man gick genom i vart tredje steg, med kamerarygga, stativ och ett abnormt röksug… och -25ºC.

Får in min öl innan maten, han som serverar ser ut att drömma om nått annat än att servera på Broncos, men han e trevlig, tydligen grillar han burgaren med.

Det börjar snöa mer ute, får in min mat, tänker på Boden-jobbet, fick jag det jag ville? det var mycket lufta fötter, byta sockar, torka skor, men ja, jag tror nog att just de där bilderna om kyla finns där, annars finns det massa roliga bilder när ett gäng ska ha upp en gravid kvinna med ryggskada i en pulka-bår i djup snö, en klar utmaning för de som fått uppgiften, men på nått sätt lyckades de =).

Det brann på hotellet i Boden, läskigt att sova där sedan, fick först inte checka in utan fick gå och käka en burgare på Frasses mitt mot hotellet. Jag älskar norrland med sitt sorglösa hjärta och lugn, – tjopp…det löser sig, kom tillbaks om 15 minuter… och det gjorde det, lite brandlukt har väl ingen dött av.

Snackade med taxichaffisen som hämtade mig vid centralstation, han var från Malmö och flyttat upp för 3 månader sedan, hans föräldrar var arga, ledsna för att han flyttat, men som han sa… -va fan, man måste ju bo i Stockholm nån gång i sitt liv, även om det innebär att köra taxi… cool kille.

Sablar vad god burgare, killen kan sin grill. Njuter av mat och en öl i de gamla lokalerna av det som en gång var ett apotek, Apoteket Leoparden… de hade mer fantasi förr…

Betalar och lunkar tillbaka mot hotellet, det snöar mycket på mig, bilarna skriver hemliga meddelanden i snön, jag tänker på Boden…

-” -25ºC och inte ens en cigg var god, tjock-tv, 4-kanaler, men jag gillade det bättre.”

Kommer tillbaka till mitt hotel, Kryper vanemässigt ner på vänster sida i säng, saknar min älskling.

I Stockholm pratar man mer än i Norrland.

 

Tegnérgatan

Tegnérgatan

Broncos

Broncos

Utsikt Bodensia

Utsikt Bodensia

Frasses

Frasses

# # # #

2014/01/15