Äntligen, Apple släppte sitt nya OS, Maverick, såg fram mot detta och när de väl annonserade ut att det skulle släppas kom bomben, det var gratis =)… gratis är gott, spelar ingen roll vad det är, pizza, mjölk, vinterdäck, operativsystem, det är gott alltihop, tror t o m tomat hade varit gott om det var gratis…

Tillbringade många timmar med att ladda ner det, en hel natt t o m, har inte det snabbaste internetet hemma, och inte är det gratis heller så det är inte speciellt gott. Nå ja, väl nedladdat så började jag efter jobbets slut att installera det, gick rätt bra… ett tag tills Zack kommer och säger att -“du, installerar du nått på din dator?”…-“Ja”…-“inte nu längre, det står misslyckat och en massa siffror nu…”, Jaha bara att börja om tänkte jag… och så fel jag hade, kunde varken gå fram eller tillbaka, helt stopp, startade jag om datorn, började den installera om och misslyckas i nån oändlig loop, till slut gav den upp och skrev ut i klartext att -“Jag klara inte det här, disken är ju skadad…fatta…ge upp…”, då ringde jag min vän Jacob, han kan Mac, han var väldigt snäll och kom ut med en sticka med Mountin Lion på, jag hade ju givetvis inte gjort ett botbar media av mitt… men det gick fan inte, testade massor av lösningar men den vägrade totalt att ge med sig.

Jacob åkte hem efter nån timma med rådet..- “blås disken”.. =/.. det ville inte jag…

Bråkade lite till tills macen sa att nu är disken låst, du kan inte göra ett skit, ge dig… och det gjorde jag, formaterade disken och började om från början… med resultatet att 2 månaders foto och bildredigering försvann, för det fanns ingen backup på den mappen…SATAN!!!… hatade mig själv just då… men det är bara att ta nya tag, lyckades recovra 350 bilder från kamera kortet så lite fick man ju tillbaka men många av de bilder som ligger på 18-55.se finns alltså inte mer, surt med sant.

Nu rullar den igen med Mountin Lion, och får göra så ett tag.

Var jäkligt klantigt av mig att inte kolla så att jag hade ordentlig backup, men, har man som jag ett attentionspan på 12 sek så missar man lätt mappar och sånt som vart importerar Lightroom bilderna just då man importerar dem =/…kanske till systemdisken då NAS:en vilar sig lite…

SÅ med detta i bagaget går just nu Time Machine och backar upp ALLT på datorn till en NAS, det ska inte få hända igen, och det smakade surt, FAST DET VAR GRATIS!

maverick

2013/10/29