magiskt
magiskt

Finns en man, en trummis som förändrade hela mitt sätt att se på trumspel, det är Terry Bozzio, mannen som skapar låtar med sitt trumset, vissa tycker han låter som en enmans-versionen av Absolut kroumata, andra beundrar tekniken och känslan. Han är en ödmjuk, djup och lite småflummig man som lirat med Jeff Beck, U.K, Missing Persons, BLS, Patric O´hearn och självklart Frank Zappa.

1997 köpte jag Melodic Drumming and the Ostinato Volumes 1, 2, and 3 på VHS, studerade dessa innan och utan, testade, spårade ur, släppte helt sargen och spelade mystiska prylar med bandet U.P.A. (Utan Personligt Ansvar). Det må ha varit konstigt men gud vad man utvecklades som trummis, time signaures, independent, handtekniker (är iof rätt usel än 😉 ) och framförallt utmaningen att spela trummor igen och ha kul, var rätt less på det ett tag efter att ha harvat covers land och rike runt i 10 år.

Nu har man då äntligen fått se honom live, vet inte vad det kan jämföras med, kanske som för en golfspelare att träffa Tiger Woods, en hockey spelare som får träffa Foppa eller en fotbollsspelare som får träffa Zlatan…ja…för så stor är Terry Bozzio i mina ögon, många hatar honom för att han inte spelar trummor och det är just det, han gör nått helt annat, vill man bara höra four on the floor så ska man inte gå och se Terry Bozzio, visst, han skulle säkert kunna stänka dit en 4/4 så öronen ramlar av på en, men varför skulle han, han kan ju lira 7/5, det är mycket roligare antagligen, eller 3 signaturer 7:or, independent… =/… det kan inte jag, men jag är trummis nog att imponeras av det hela.

Trumsetet är en historia i sig och stämt i vita noter på höger sida och baskaggarna och vänster sida kromatiskt, redan där är man ju lost, tänkte lite på hur man reagerat på om man fått möjligheten att spela på det setet, troligen hade det låtit riktigt illa, för man har ingen aning om vad som gör vad och vad låter hur, jag håller mig till mitt 5 delars så får han lira på sitt som han kallade det “circus show”… =)

 

#

2013/10/16