Old black
Old black

Fanns en gång en lada där det enligt sägen funnits en gammal pianostämmare, fick höra om detta ställe på omvägar och tänkte att det måste vara ett perfekt ställe att fotografera på, gammalt, dammigt, övergivet, säkert fullt med minnen och historier, människor som älskat sina pianon och betalat bra för att få dem lagade, fixade, stämda och ompysslade.

Jag och Åsa åkte ut med hundarna för att söka reda på det, hittade stället efter lite letande, nu stod där 2 pianon kvar som ingen brydde sig om, trasiga, oälskade, slitna, ett underbart litet hus med massor av historia, vandrade runt och försökte att störa så lite som möjligt, jag älskar när naturen tar tillbaka sin plats efter att vi lämnat den, träd, djur och väder tar tillvara på allt det kan. Försöker att röra så lite som möjlig då jag vill att damm, smuts och spindelnät ska få vara kvar precis där det är, det är deras område nu, jag bara besöker och beundrar och samlar material till mina kommande bilder.

Fick sedan höra att kort efter att vi varit där brann det ner, så otroligt tråkigt, hade planer att åka dit och filma lite, ta några arrangerade bilder som kunde blivit grymt härliga, men tyvärr hann jag aldrig det, blir ledsen när sånt händer och tyvärr ser det ut som att det brändes ner med vilje, vem det nu än var som gjorde det så försvann en del, en lite bit av vår stads historia, något som var någons livsuppgift är nu bara en ruin, borta och i mina bilder bara ett minne kvar.

Ibland så berättar livet på de mest märkliga sätt att det är bäst att göra saker idag, för i morgon kan det vara för sent… Eller igår, för idag hade det inte gått… /Åsa

# # # # # #

2013/10/14