Länge har jag letat efter ett matbord, gjorde om i köket och då blev det liksom inget köksbord kvar, jag och Åsa bankade sönder det gamla, tog bort ben och lite annat och la skivan ovanpå biljardbordet, det användes ändå inte allt för ofta, men det blev lite högt, man åt väldigt rak i ryggen så att säga.

Letade runt på blocket, ville ha ett gammalt, slitet, helst plankbord, men de jag hittade låg på 4-6000 kronor, så jäkla illa satt man inte vid “hop plock bordet”… hittade en ritning på ett bord i villa & trädgård och bestämde mig för att bygga ett eget.

Kumperade ihop mig med grannen Andreas för att räkna lite på virke, gasade dagen efter till Optimera och visade ritningen, de sågade allt och sen sparkade de ut mig 700:- fattigare, men ändå billigare än blocket.

Jag och Ante sågade till allt på kvällen och skruvade på tvär-reglarna, dagen efter lappade jag och Åsa ihop resten på vårt eget lilla vis, med skruv och lim.. blev fint så.

Vi målade skönheten vitt, köpte 3 stolar på Amnesty för 180:-, målade dem vita, ja mest Åsa som målat, målade de gamla köksstolarna med (Läs Åsa) + en jag hittade i källaren, så nu har vi 8 =)… Ska bara hitta nått fint tyg och klä om dynorna med.

Så här blev det hela.

700:- virke
200:- färg
180:- 3 stolar
100:- skruvar

1180:- + lite tid och 3 öl.

# # #

2013/09/16