Idag är det fiskdag, akvariet behöver lite kärlek, vi ser inte in och de ser inte ut. Den stora frågan är…hur många fiskar finns det där inne?

Började tömma ur karet och hittade till vår förvåning 2 kuliålar som jag trodde varit borta sedan länge, men icke då, de var där, så sammantaget så fanns där 1 torsten, 1 praktbotia och 2 kuliålar… spännande.

När karet väl var tömt så konstaterade jag att jag behöver 2 nya bottenfilter och en ny pump, så vi packade in ungarna i bilen för att åka upp till Åleds akvarie, men först tejpade vi locket på spannen där firrarna var och la en handduk över, då Lasso är en väldigt nyfiken katt.

Väl uppe i Åled så fann vi att de hade ändrat öppet-tider så det var 2 timmar kvar innan de skulle öppna, tänkte att vi åker ner till söndrums akvarie, de borde ju ha grejor, så vi styrde rymdvagnen ditåt för att finna att den akvarieaffären fanns minsann inte kvar =/…så då tänkte jag att jaja, vi har ju Arkens zoo och Grizzly på Eurostop, så vi vände och åkte söder ut…Zack kom på att det låg en akvarieaffär vid frisören Pias salong Sax & Kam, så vi körde först dit, men de öppnade ännu senare, kl 16…bara att gasa vidare ut till Grizzly, där var det öppet =)…tjoho, nu ska det handlas…inte alls, de sa att de enda som har bottenfilter är Åleds akvarie.. =/… så vi sket i det och åkte o fikade på Eurostop, kaffe och kladdkaka medans vi väntade på att Åled skulle öppna…

Fick tillslut fatt i det vi behövde och kunde åka hem och iordningställa akvariet igen till både fiskar och katts stora glädje, Torsten var glad att slippa spannen efter ca 5 timmar.

Avslutade dagen med hemgjorda fiskpinnar, potatismos, smält smör och en fantastiskt god Nöt-sky.

Missade att kolla hitta Nemo, det var vi för trötta för :).

# # # # # # #

2013/02/18