07.09 – mot Arvidsjaur

Redan från start var det lite struligt, bokningssystemet ville inte fungera, när jag väl kunde beställa resan så fanns det inget hotel, så jag fick göra om beställningen då jag behövde bil för att jag fick bo en bit utanför Arvidsjaur, så fanns det inget flyg hem, märkligt, men som tur är så har jag ju bil uppe i Arvidsjaur så då kan jag ju köra till Luleå och flyga hem därifrån, det är ju bara ca 20 mil…det är skönt när det fina dyra datasystemet som skall göra jobbet så mycket enklare, fungerar så otroligt bra…

Väl iväg med taxi ner till Ängelholm så verkade det hela normalt men redan vid incheckning av bagage, man åker inte till Arvidsjaur utan tjocka kläder, så gick det inte att checka in bagaget, så i skrivande stund har jag ingen aning om jag och mitt bagage är på samma plan, tur man har kameraväskan som handbagage. By the way…från seat 19 och framåt får en LowePro Trekker 400 plats på bagagehyllan, 20 och bakåt går luckan inte att öppna tillräckligt, just a tips…

07.35 – mot Stockholm

Och nu fick vi veta att vattnet frusit i planet så det blir inget KAFFE!!! Jag har bara druckit en kopp hittills, får man nu inte ta med sig kaffe ombord på planet för risk för att man kanske skulle göra en terroristhandling och koffein-förgifta piloterna, så kan de väl ha färdigt kaffe på planet…vi är ju för Guds skull svenskar trotts allt…

09.48 – mot Lycksele
Propeller-kärran upp till Lycksele fungerar tårögt bra, kaffe, ett glas juice, endast 25 spänn, efter SAS flyget är jag villig att betala 100 spänn för bara kaffe. Dock är stolarna i torterings-ordning gamla Sovjetunionen, påminner om de gamla stålfjädersängarna i början på -70, oformligt hängiga ner till ett tvärs-gående stålrör där man ömt kan vila länd-ryggen…men ska inte klaga, här på 8000 meter är det i alla fall sol. Men jag har en jävla träsmak i rö*en…

10.53
Mellanstuds i Lycksele, vad gör man i Lycksele, får nog googla det ikväll. 10 personer gick av i Lycksele, frågan är…varför?

11.24
Landat i Arvidsjaur, älskar luften, snön, vidderna, Porsche, Audi, BMW… WTF?!? Ahaaaa, europén car winter tests, mycket skoj bilar, tar upp min kamera och bilarna blir genast super-skygga :D… Jaja, hittar min fina hyrbil, en Volvo V40 av 2012 års modell, massa skoj!
Hittar till mitt hotell, eller camp rättare sagt, camp Geilas, riktigt mysigt ställe, kan tänka mig att bo där fler gånger.

TITTA MITT BAGAGE!! =)

5
Min Väska =)

12.00
Planering och produktionsmöte

19.00 mat

Nåja, Arvidsjaur funkar för mig som gillar snö, natur, skoter och foto…
I morgon blir det lite äventyr.

-28 holy crap… näsan fryser ihop. 06.36
Gick ut i morse för att ta ett bloss och starta bilen så den är varm och go när jag ska köra upp o käka frukost… Näsborrarna frös ihop…märklig känsla som inte infunnit sig sedan jag var barn och det var vinter i södra Sverige.

8
Kallt!!!

07.45
Plockar upp Allan och ger oss iväg, plockar upp Tony som ska visa oss runt lite om vad som komma skall och vi rekar lite platser för video och foto, underbart väder, Strålande sol och -20, det knarrar gott under skorna, tar oss upp på Akkanålke, högsta punkten i Arvidsjaur, ca 700 meter, sjuuuukt vackert men svårtfotograferat, allt e fasen vitt och mörkt grönt =D, men här skulle jag kunna bygga mig en lodge och bara sitta och titta.

09.00-13.30 – planering och produktionsmöte (inget av intresse för er)….

13.30 – mot Luleå
Jag älskar att backa med min hyrbil, finns en liten skärm i bilen där man ser vad som finns bakom, skithäftigt, tror jag ska backa till Luleå =). Fin väg, mycket renar och lastbilar, glider genom några mysiga små byar, genom Älvsbyn, hade ett par plattförs-skidor av det märket som barn… =/, kul o se deras hembygd.

15.20 – håller på att braka in i Luleå flygflottiljs vakt, fel väg, gps visar att jag ska till Kallax, jag vill Till Kallax Fpl i Luleå…fatta!!!…inte åka JAS, åka Boeing…Hittar tillslut rätt, letar lite efter Hertz parkering, hamna på nån långtidsparkering…ut igen och in igen, frågar en herre i grön väst var hyrbilsparkering finns….Jo vi bygger om nu….(ja det har jag sett)…tror du ska köra där bussarna kör…Jag gör så och hittar tillslut parkering…

15.45 mot Stockholm
Granne -“vad tror du om flygningen?”
Jag -“det blir nog lugnt, fint väder ju =)”
Granne -“låter bra”

Granne – *tyst, lite nervös, följer noga med instruktionerna som flygpersonalen går genom, fipplar lite med safety on board kortet….*
Jag – tänker, stackare, lite flygrädd kanske, ingen fara det går bra…. börjar läsa min Allan Edgar Poe bok………………………………..
………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………..

Vaknar med ett ryck att min egen snabba lilla snark……..*snörvel snarrrrrrrrrkkk!!……*  ähum…

Granne fortfarande lite nervöst -“Du somnade”…

Japp =)…

18.10 mot Ängelholm
Inga incidenter, inga kul saker, lite kaffe, kände mig lite dum när jag insåg att om man bara dricker kaffe så finns det en endast kaffemuggshållare att fälla ut istället för att fälla ner hela brickan, det visade min granne herr flygvan som fan mig… tack =), nu kan jag med briljera på nästa flygning…om en vecka.

19.00 mot Halmstad
Taxichaffis -“dålig sikt på väg, kommer ta tid till halmsta, 40 min ca!”
Jag -“har precis färdats 1610 km hittills idag, det är helt ok…”

20.10 HEMMA hos min Zack.
-“Pappa gud vad jag har saknat dig, du har ju varit borta jättelänge”
en kram och sen iväg för att spela lite mer Mine Craft…

-“Jag älskar dig med Zack!!!”

Tar katten under armen och tvingar honom att ligga och spinna i soffan med mig…

Håller på med bilderna från trippen, kommer inom kort så ni får hålla tillgodo med lite mobil bilder så länge.

 

# # # # # #

2013/03/13