Vi har sju äppelträd, ingen av oss äter äpple i större utsträckning, vad ska vi göra med alla äpplen?

Det är tur att det finns jägare, viltvårdare och musterier, för utan dem hade vi drunknat i äpplen.

En gång om året kommer familjen Honk och hämta 12-15 kassar äpplen för att ta md sig till ett musteri i Borås, Vi har en viltvårdare som kommer och hämtar 10-12 sopsäckar om året och ändå så finns det gott om äpplen kvar som går till spillo, man kan bara göra så mycket äppelmos, äppelkakor, saft som det finns nyttjade av, tror min far har äppelmos kvar sen 2 år tillbaka.

Det som är riktigt spännande är leveranserna av cider och must från Borås, det är lite speciellt att få det från sin egen trädgård, 10 liter cider och en back must har vi, eller ja, 5 liter cider har vi kvar som är frusen, får väl tina upp den snart, musten tar vi till jul =).

Förra åter när jag var ute o klippte gräset stod en äldre dam med rullator ute på vägen, ni som vet hur vi bor ställer sig säkert samma fråga som vi gjorde…. hur har hon hamnat här ute?!?… hon frågade försynt om hon fick komma in och ta lite äpplen…

-klart du får, ska jag hjälpa dig över diket?

-nä, jag måste gå ner till ICA och hämta kassar.

– :- /… nä det behöver du inte, vi har kassar du kan få.

-gud så snällt…

Sen plockade jag en kasse full till henne och hon knallade vidare, vart vet jag inte, hoppas hon gjorde nått gott av dem, har dock inte sett henne i år, hoppas hon mår bra.

Så äpplen är en social grej här, man håller kontakt med kompisar, träffar främlingar och förgyller en och annans dag med dem så träden får stå kvar, även om de kan driva en till vansinne när gräset ska klippas…

# #

2017/11/04