Orkar inte ligga i soffan ö dröna mer, måste ut. Fajta ligger på en solfläck på golvet i matrummet, hon vill ut.

Hon börjar pipa o gnälla så fort jag tar på mina extra-sockar och vindbyxor, hon vet att då vankas det promenad.

Snörar på mig kängorna, halsduk, handskar, kamera, mössa, hoodie och jacka, slänger ett öga på termometern, -5, inte så farligt.
Öppnar dörren och kliver ut, det är fantastiskt väder, kallt men soligt och inte mycket vind, hittar man den där platsen med sol och lä så kommer man bli sittandes där länge, det är det bästa som finns, kommer tänka på när jag och Åsa var vid sumpa-fallen, en sån här dag, satt uppe vid vattnet och hörde granskotten knäppa i värmen.

Går mot vår svan-sjö, det är ca 1,5 km dit, Fajta vet vägen, hon har varit där otaliga gånger. Jag har ont i höger fot, det är sjukt irriterande. Tänker på Sven Melander som var med i Renés brygga, hur män gick i spinn för att Zara Larsson skrev att hon hatade män, inte blev de arga för att en kvinna våldtagits utan att Zara Larsson hatade män… tänker på flöden på fejan som överöses med hat, hat och mer hat, tänk om man kunde sprida lycka och glädje lika snabbt, så sjukt härlig världen hade varit då… men nä, vi ska hata… det är illa.

Viker ut på grusvägen mot sjön, här är våra vidder, det är friskt, öppet och tyst, så när som på en propellerkärra som snurrar runt högt upp i det blå, kommer fram till svan-sjön, sätter mig på slänten, lä, sol, sitter där och funderar på spåren ute på isen, måste vara räv, kan ju vara hund med, men tänker att det kanske är varg, mer spännande då. Fajta sniffar runt, lägger sig sedan hos mig, hon är en knähund fast hon e en bordercollie…

Sitter där och njuter av värme och tystnad, det är detta jag älskar, att bara få vara här ute i naturen, tänker på bilden där en man sitter med sin hund vid en sjö, husse tänker på telefon, bil, disk, iPad, dator…. hunden tänker på sig själv och sin husse vid en sjö… jag är en hund i det fallet.

När vi sedan går tillbaka halkar jag i leran på vägen och tänker… Kanske är det idag det vänder och blir varmare…

Väl hemma sätter jag mig i trädgården och ropar på Fajta, hon kommer med sin boll och vill att jag ska kasta med henne, hon luktar lite märkligt, skit rent ut sagt, och det brukar vara just det hon rullat sig i… så det blev lite dusch stället för boll…

 

2017/02/12