Sitter och funderar på vad 2016 gav mig.

Jobb.
Jag bytte enhet på jobbet, fick en jäkligt bra chef, jäkligt bra arbetskamrater och jäkligt bra arbetsuppgifter som jag kan utvecklas med, jobbet har tagit med mig ut i europa, Finland, Lettland, Georgien, det måste väl ändå ses som jäkligt bra.

Familj.
Zack började på gymnasiet, Munkagård, det var det bästa som kunde hända honom tror jag, så här efter en termin har han fått kompisar, varit på fester, det har inte hänt på 9 år innan, då alla "klasskompisar" innan har "glömt" att bjuda honom, han har ju inte samma intressen som de andra i klassen, han spelar inte fotboll, tennis eller golf, så jävla patetiska undanflykter av andra föräldrar, men så kan de ju slänga ur sig att det är ju inte så konstigt att han är utsatt, han är ju inte som de andra och får skylla sig själv... Idioter... skönt att slippa dem, det är jäkligt skönt...

Smilla har hittat en fantastisk häst som hon tillbringar mesta tiden med (ja Åsa med), vet nog ingen häst som blir så omhuldad som Picaszo... eller hur det nu stavas... men håller med Åsa helt, heller lämna och hämta Smilla i stallet än nere vi donken i stan, det känner jag är jäkligt bra (även om jag precis lämnat av henne i stan, men ja, ni fattar...).

Åsa jobbar mycket, ibland undrar jag om det bara är hon och nån till som jobbar hos dem...

"Fritid".
Har vi, men vi jobbar en hel del på fritiden med, jag med mitt arton50fem och Åsa med sitt skrivande, så det rullar på som det ska, lagom mycket för att kunna leva på fritiden utanför ordinarie jobb, men i bland kör det ihop sig, då kan det vara en logistik mardröm att få ihop allt, särskilt när en av bilarna pajar, då är det jäkligt bra att ha kunnat spara några slantar för att lösa problemet, fast det inte blev någon resa med familjen, men vi har ju bil, små äventyr i skog och mark, en å annan utflykt till badland, egna smultronställen samt några konserter, det är jäkligt bra.

Foto.
Har sålt några printar, tagit ett par vettiga bilder i år, har inte varit super-aktiv i mitt fotograferande, mest funderat på vad fotot betyder för mig, påbörjat ett fotoboks-projekt, har träffat Micke och Anders ett par gånger för att bli sporrad och få ha lite vettiga diskussioner, de är de enda som är ärliga och ger mig en rå och ärlig respons på det jag visar dem, har försökt att förstå hur andra fotograferar men har insett att jag kommer aldrig förstå det, att man lägger ut ett foto som är taget som ett foto, nu pratar jag inte om en sketen bild på Insta eller Fejjan som tagits för att visa upp nått egentligen helt ointressant, såna bilder har jag lagt upp massor i mina flöden själv, utan en bild i ett flöde där "fotointresserade" hänger, och kommentarerna är... ååå så fin bild... vad duktig du är... du borde sälja bilder... å 8 gånger av 10 är det en helt ointressant bild som inte säger ett skit och som oftast inte håller i någon mening, men man tyckte den var fin! Varför lägga upp skiten i ett fotoflöde? Lägg den i ditt eget flöde så kanske  de där 2 som faktiskt är riktigt bra får en chans. Det finns de som skryter med att de har 100 000 bilder på sin lagring... varför då? Frågar jag, vad ska du göra med dem? Tror du att de kommer bli en nyupptäckt skatt av fantastiska verk 50 år efter din bortgång? Tror inte det...
Har tagit kanske 20 000 st rutor i år, rensat bort 19 400 st, sparat 600 st på lagringen i mappen "kanske" och 42 st av dessa ligger i mappen "print-bara" i projektmappen ligger 12 av dessa... det får jag anse är jäkligt bra... då säger Anders att -"de där 6 håller inte"... Ja jävlar vad basker...

Musik.
CRANK - repade och spelade på Kulturnatten.
DBZ - repade och spelade på Hårdrocksfesten.
det får anses vara jäkligt bra spel-år ändå.

Årstider.
Det har varit typ sommar 2 veckor och resten höst, jag gillar höst så det är ju jäkligt bra.

Sociala medier.
Att jag gillat 700 ggr (1960 ggr) mindre än 2015 betyder inte att jag inte är på sociala medier, det betyder att jag funderat mer på vad som visas och konstaterat att folk tar sociala medier och det som visas där så satans allvarligt att det blivit en verklighet för dem. Jag har träffat folk, och jag använder mail och meddelande appar, det tycker jag är jäkligt bra.

Sammanfattning.
Trots Putin, Trump, no go zoner, nyårsraketer, flyktingströmmar, IS, m.m m.m så kan jag för min personliga del bara konstatera att jag och mina närmaste och de jag bryr mig om mår bra, det är det viktigaste och jäkligt bra.

# # # #

2017/01/03