Vi brukar hitta på saker på helgerna, mest för att komma ut, komma hemifrån, zack har på kylskåpet satt en önskelista om vad han vill göra på sommarlovet, det är gå på stan med en kompis, gå på bio med en kompis o.s.v, men där finns också sånt som han vill göra med familjen, en sak är att ha picknick, så det tog vi vara på jag och Åsa när vi funderade på vad vi skulle hitta på denna helgen.

Fredagen va Åsa och Smilla iväg o handlade grejor, kött, korv, bröd m.m till vår pickninck och på lördagen masade vi oss upp för att lägga allt i burkar o byttor, kokade kaffe, gjorde läska, marinerade kött, hundarna kände direkt att det var nått på g, så fort man tar på sig prasselbyxorna vet de att nått är på gång.

Tog Grandis och styrde mot Sembsfallen, skulle vara ett vattenfall mellan asige och gräsås, hittade efter mycket om och men sembs kvarn, men där var snustorrt, inte så skoj att ha picknick där, så i snabbaste rappet hittade Åsa Smörkullen i närheten av Slöinge, vi styrde kosan dit och hittade en parkering, plockade ut allt vi hade med oss, engångsgrill, filt, väska med gott, kamerarygga och funderade på vilken väg upp vi skulle ta, vi tar det kortaste så klart, brant men kort, vi ville ju ha picknick så fort det gick.

Började trampa uppåt på djungelstigar, brant, det brände lite i låren med en 15 kg ryggsäck på ryggen, Zack dånade iväg, hundarna likaså, tänkte att jisses, detta var rätt jobbigt, sista metrarna tog man sig upp via en stege, dock inte hundarna, de hoppade ledigt upp på klipporna, jag hade hjärtat i halsgropen, tänkte bara på att det var stup på 50 meter ner där de hoppade runt.

Väl alla uppe välbehållna beundrade vi utsikten, så jäkla härlig att bara sitta och njuta, ungarna undersökte omgivningarna, vi packade upp och drog igång grillen. Vädret alldeles lagom varmt, lite tunga moln men det håller flugorna borta =).. Byggde grillspett av marinerad fläskfilé, chorizo, ungarna hade Dennis grillkorv o fläskfilé, pastasallad, små baguetter, kaffe och läsk, allt utbrett på filten, Smilla ville åka hit på vintern, måste vara magiskt, eller att se solnedgången här.

Det är speciellt att ha picknick, det är magiskt att ha det med familjen, äta gott, hade lätt kunnat ha ett tält där och en box vin och stannat över natten, men inte denna gången, kanske en annan dag i sommar blir det så.

Maten var så sjukt god, till och med ungarna njöt av god mat, frisk luft och att bara vara för en stund, efter en stund hörde man Smilla -“köttet var sjukt gott men korven smakar ju skit”…Zack höll med… äntligen sa både jag och Åsa har de fattat =D…

Efter några timmar så var det dax att packa ihop allt, städa undan spåren efter oss, samt städa undan efter andra som varit där, fattar inte hur jävla svårt det skall vara för folk att ta med sitt skit när de varit någonstans.

Det är inte 1000 meter, det är inte farligt, luften är inte tunn, men det är ändå ett äventyr, en perfekt lördag som avslutades med ett eller två glas vin samt grovstädning av badrummet, en helt vanlig lördag i OlaHus.. =)

# # #

2015/06/30