Halloween fanns inte i Sverige då, när jag var 12 år, 1981.. jag sitter och leker på mitt rum, troligen med nån action man, hade ett gäng, de flesta rätt maskulina och muskulösa med ärr och ögonlappar, stubbat hår och svarvade mustascher, vapen och coola fordon, det var mitt. Mamma lullade runt nere i köket, jag byggde en grotta i soffan där mina action gubbar kunde smyga på varandra, på skivspelaren snurrade senaste plattan av Kiss, Love Gun, älskade den plattan. Min bror och hans polare Basset höll på nere i gillestugan, en överraskning skulle det bli minsann, det fick man ju inte missa, man ville ju hänga med de stora killarna…

Bror kom upp till mig… -“kom ner i källaren om 5 minuter”… -“ok” sa jag, skulle bli kul, de brukade alltid hitta på massa skoj där nere, en gång byggde de upp en skeppsbrotts bana där man fick klättra och man fick inte nudda golvet för då hamnade man i fängelse under pingisbordet…

Förväntansfull stegade jag mot trappan ner i källaren, dörren ner var stängd…. öppnade dörren… mörkt, jag var oerhört mörkrädd när jag var liten, trevade efter lysknappen på väggen, snäppte den uppåt…..fortfarande mörkt där nere… ett rep hängde ut med väggen, “följ repet” stod det på en lapp på väggen… jag ville ju så gärna hänga med de stora killarna…så jag tog mod till mig och gick trevande ner för trappan, kände efter varje trappsteg tills jag nådde klinkergolvet, då var jag längst nere, tyckte det var väldigt mörkt där nere, som om nån täckt för alla fönster med kuddar… =/… borde förstått vart detta skulle leda men innan jag han reagera så kände jag nått på min axel, nått krypigt, kände efter med handen, nått ludet, GAAAARGHHH SPINDEL, JÄTTESTOR!!!… vände mig om för att få bort den då tändes en lampa och i lampans sken ett blodigt ansikte…. HAHAHAHARGHHHHH!!! sa det… jag travade mig in i tvättstugan, höll i repet, hörde hur det ekade runt mig, jag hade kommit in i duschen på nått konstigt sätt…en lampa tändes och i duschen hängde en man, med gummistövlar hann jag tänka innan jag livrädd sprang ut och gömde mig i bland tvätten… bror och Basset skrattade så de höll på att kräkas, jag var arg, jätte arg, trampade tjurigt upp till mamma och skvallrade, som man bör göra när man e lillebror…

Senare kom bror upp på mitt rum och frågade om jag ville kolla film med dem i gillestugan… tveksam först, men sen hörde jag att mamma ropade att popcorn var klara om vi skulle se på film, så då förstod jag att min bror blivit tvingad att fråga mig av min mamma, det var det värsta straffet hon kunde komma på för honom =)…

Kröp ner under bordet i gillestugan, mumsade lite popcorn, Bror och Basset fnissade lite och gav mig fodralet till filmen vi skulle se, helt ny-utkommen, riktigt bra skulle den vara…

Stavade mig fram på omslaget… S…C….A…N…..N…E…..R….S… coolt, undra vad det betyder……

2014/11/07