Fredag, klart man ska käka pizza o kebab då, det är viktigt, för att fira helgen så som vi i Sverige gör, med snabbmat och idol, jag och Åsa konstaterar snabbt att domarna kan omöjligt lyssna på samma ljud som vi lyssnar på. Ungarna är uppe och spelar spel, katterna är ute, hundarna luffsar oroligt runt o vill gå och lägga sig, vi pratar om morgondagens 60-års kalas, vart det är och hur lång tid det tar dit, har varit en lång vecka och vi vill bara gå o lägga oss så det gör vi med, jag, Åsa, Fajta, Bita och Inga.

Lördag, Var på 60-års kalas, känner att jag är något socialt handikappad i sådana situationer, förstår inte grejen med att alla ska gå runt o presentera sig, ja jag förstår att “man ska” göra så, men varför? jag har ju glömt 88% efter 8,8 sekunder, räcker det inte med att jag vet vem som fyller år och hens närmaste, alltså partner/fru/sambo/nått annat i stjärnfamiljens ljus? Men hur som helst var det trevlig, väldigt trevligt, god mat och lagom avslappnat ändå på något sätt.

Tänkte ha familjemys framför tv:n, Jurassic park II, men det blev inte så mycket med det, ungarna for upp på övervåningen med var sin chipspåse, kvar blev vi framför tv:n, jag med en öl, Åsa med en morot, hon blev sugen på nått gott…?!?

Söndag, GeKås, åkte och handlade det där som man måste ha, disktrasor, diskmedel, tvättmedel, skursvampar, bakplåtspapper och de obligatoriska fryspåsarna, 3L och 5L, kläder till ungarna, de växer så det knakar, Zack fick ihop 2 par byxor och ett par termobrallor, han som knappt brukar få ihop ett par strumpor, å då får man tjata på honom, men som han sa -“det är som o ta sprutan, lika bra att få det gjort direkt så slipper man vänta”... ja så är det kanske.

Vi är grymt snabba när vi är på GeKås, knappt en o en halv timma och 3000:- prylar rikare så åker vi hemåt, vi hinner till och med en vända i trädgården med att klippa gräset och ställa undan blommor för vintern, trappan ser tom ut nu när sommarens växter är bortplockade, det är så det blir nu ett par månader framöver, vi käkar lite, kryper ner i soffan och kollar efter lite resor till värmen nästa år, lutar väl åt Turkiet igen om man ser till priserna.

Helgen går fort, nästa helg är vi “barn lediga”… jag ska eventuellt fotografera en mountainbike åkare i fullt ställ med Anders Reitmaier, ska se om jag får med Åsa på att testa nya fönstertvättmaskinen som inhandlades på GeKås, har lånat en innan men nu har vi blivit med egen.

Förövrigt är man nu egenföretagare, känns bra, nu ska man bara hitta nån man kan fakturera… =).

2014/10/05