Sarigerme

Trött på politik, trött på tjaffs på Sociala medier, trött på folk som bryr sig mer om vad andra tycker än om hur de själva beter sig... så.... nu har jag varit negativ nog och fått sagt det.

Pratade med min vän Anders här om dagen om just skrivandet, vart bär det? Har inte haft nått bra att skriva om, det är mest tråkiga intryck, men han sa då att "- se nära dig själv", så det gör jag nu.

Vi drog till Turkiet, Sarigerme, med klanen, jag, Åsa, Smilla och Zack, en fantastisk resa med en underbar familj. Smilla är mer blötdjur än människa, enda gången hon var ur vattnet var när det var mat, resten av tiden tillbringade hon med att först våga sig ut på det djupa i poolen, sen att dyka, sen att ha simglasögon så hon kunde titta under vattnet för att sen testa cyklop för att slippa hålla för näsan och fritt kunna simma under vattnet för att till sist snorkla runt med mig, detta från att inte velat vara där vattnet varit över midjan, magiska ögonblick varje dag, hon växer och vi med.

Zack tillbringade nästan lika mycket tid i vattnet, vi åkte vattenrutschkanor, han är mer under vattnet än över, dyker och dyker och dyker, sen har han börjat vara i solen, läsa en bok, slappa och chilla som en tonåring ska och bara njuta av solen och värmen (fast den kanske var lite jobbig då och då), han utvecklade sin simning både över och under vatten, att ungarna utvecklar sitt simmande innebär ju en hel del vattentid även för oss vuxna, men det behövdes då termometern närmade sig 40 grader på dagarna.

Vi var på sköldpaddssafari, en märklig tur på Dalyanfloden och slutade på underbara stranden "Turtle Beach" i Dalyan, vi var på en guld-tur inne i Marmaris och Åsa gick catwalk för skinn och läder kläder ;)... shoppade på stora basaren, hörlurar, kläder m.m, badade och snorklade med fiskar, det var lite som att simma i ett akvarie, men mest uppskattade jag att få vara med familjen, 24 timmar om dagen, bada, sola, ungarna spralliga, spela UNO och SkipBo och kort på kvällarna, jag och Åsa kunde bara slappna av, dricka vin när som helst, äta hyffast, det var ju all inclusive så det är va det är.

Planerar redan nu nästa års tur, det betyder så otroligt mycket att få komma iväg och bara vara, släppa bilnycklar, glömma postlådan och alla måsten hemma med att laga mat, tvätta, fixa, sy ihop dagarna så att det går ihop, längtar redan till nästa resa då jag hoppas få snorkla med båda ungarna i turkosblått hav och njuta av det.

Sen klart ett enormt tack till Yvette som flyttade in hos oss under tiden för att ta hand om våra fyrbenta älsklingar, slibbiga fiskar och sällskapssjuka sköldpadda.

2014/09/30