Var i söndags nere och hade samkväm ihop med glada och positiva människor i alla åldrar, färg, läggning, samt några musiker, det var härligt och befriande. Glad musik, solen som arbetade sig genom molnen, lika starkt som glädjen i Norrekatt överröstade det tråkiga som skränade ett stenkast bort på Stora torg, visste att de var där men var inte det minsta intresserad att varken se eller höra på dem, vissa tycker att man skall tiga ihjäl deras budskap, andra att man högljutt ska störa dem, jag är inte mycket för att stöka och låta en massa, de har väl rätt att säga det de vill, lika väl som jag har friheten att fullständigt skita i dem.

Njöt av Christofs gitarr och sång, varmt gott kaffe, Nissan som forsar förbi, hade lite historielektion med ungarna uppe på bastionen, hälsade på vänner och avlägset bekanta, ingen som skrek på mig att jag är blek, fet och tunnhårig, jag slapp gå runt med en kopp och förnedra mig att be andra om pengar för att få mat, jag tvingade ingen att köpa vår nya skiva, tvingade ingen att hänge sig till mitt band, att det är endast detta och inget annat band som gäller, inga poliser behövdes för att skingra oss åt, inga piket bilar eller batonger, bara harmoni, leenden och välmening, det är det samhälle som jag vill att våra barn ska växa upp i och i mitt hjärta kände jag att jag står för rätt saker och bryr mig, fast jag inte låter så mycket.

Mitt Sverige är fyllt av färg och kärlek över gränser.

En liten fotnot… Har läst om Tjo och tjim i malmö under demonstartionen där och polisens agerande, tycker väl att:

1. om en bil kör mot dig med sirener och lampor, flytta på dig, det är ingen bra ide att stå kvar.
2. om ni nu står i armkrok för att visa att ni för en ickevåldsmanifestation och polisen ber er backa, varför gör ni inte det då?
3. om du nu har en flaska/sten/smällare/bengalisk eld i handen och för en ickevåldsmanifestation, varför kasta den på polisen? det gör ju bara att de blir sura?
4. om nu polis är på en plats, så lovar jag att de inte är där för att jävlas med dig, och är de där för att jävlas med dig så har du säkert förtjänat det och mer problem än du kan hantera själv.
5. om du nu är för öppenhet och allas lika värde, betyder det INTE och rättfärdigar INTE att du kan bete dig som en idiot och komma undan med det.”

 

 

2014/08/25