Det är tidigt, ca 05:45, året är 1969, månaden är juli, dagens nummer är 7 och veckodagen är måndag, 7 juli är den 188:e dagen på året i den gregorianska kalendern (189:e under skottår). Det återstår 177 dagar av året. Jag föddes en månad försent och med fötterna först.

Det är tidigt, ca 06:00, året är 2014, månaden är juli, dagens nummer är 7 och veckodagen är måndag, 7 juli är den 188:e dagen på året i den gregorianska kalendern (189:e under skottår). Det återstår 177 dagar av året. Jag väcks av sång från min underbara son Zack, han kommer in med en bricka med en ostmacka, kaffe och rosor, rosor han själv köpt dagen innan, för 70 kronor, hans sparade 70 kronor, man blir tårögd av lycka bara man ser honom hur han stråla över att få fira mig på min födelsedag, han älskar verkligen att glädja andra.

Åsa har hunnit smyga iväg till jobbet, men har lämnat ett stort grattis på vår inhandlings tavla i köket, hon är bäst, min kärlek. Dricker kaffe på verandan med hundarna och Lasso och Zack, han berättar om diverse Pokemons han planerar att fånga under dagen och hur de igår planerade att åka och handla när jag åkte o repade, han hann inte ens duscha ju, och det var söndag, han duschar alltid på söndagar, sa till honom att det hann han ju senare, jo det var ju klart, och de var ju tvungna att handla innan kl 18.

Masar mig iväg till jobbet, sista veckan nu innan semester, det är väldigt lugnt, alla har gått på semester utom jag och Togge och personal på IT på nedervåningen. Ringer ett gäng samtal för att få klarhet i några saker, men man hör bara att “Personen du söker har gått på semester….”, blir svårt att göra nått vettigt då, Vi har fått flytta in på vårt kontor igen efter ombyggnaden, det är skönt, slippa alla halvfinurliga lösningar och skarvar, nu funkar det igen… o jag vill hem.

Åska och ösregn på eftermiddagen, typiskt, men det är rätt mysigt på nått sätt, snart hemma hos min kärlek, ska grilla nått gott om det slutar regna, farsan kommer upp och äter med oss, vill tacka honom för all hjälp med den satans gräsklipparen, den storyn kommer senare, just nu tänker vi bara lyckliga tankar. Kommer hem, in på gårdsplanen, hundarna möter som vanlig upp, alltid lika glada över att man e hemma, man kan gå ut genom dörren, säga hej då, gå ett varv runt huset och säga “heeeej tjejerna, nu e jag hemma igen” och de är lika glada som om man varit borta i ett par timmar.

Traskar in i köket, möte Åsa som grejar lite med mat, säger hej, en puss, får ett grattis samt ett födelsedagskort, ville ju inte ha något, jag hade ju bara önskat mig en jordgubb / vanilj tårta, det var allt, jag firar inte min födelsedag nämnvärt, har nog aldrig gjort det i “vuxen” ålder, man blir ett år äldre, några tankar och kunskaper rikare, kanske nån vän rikare, kanske någon vän fattigare med. Har sagt att jag hellre firar kompisars och släkts ungar, hellre 200 kr till dem än en hundring till en vuxen, de får klara sig själva ;).

Min telefon har pajjat ihop och har fått återställa den från senaste backupen jag tog… i februari… har hänt en hel del där med kan jag ju säga… tog sin lilla tid att få i ordning på den…

Öppnar kortet jag fick av Åsa… “Förlåt älskling, men din present är för liten, du får vänta en månad…”?!?!! fattar inte riktigt först men sen ser jag, kise ungar på bilderna, kattungar, katt unge, fattar ni, en liten kisekatt, små tassar, mjuka trampisar, rosa, mjuka små tassar, gud vad förvånade de andra två katterna kommer bli när det rullar in ett nytt nystan i OlaHus, det är Anders Reitmaiers katt som fått ungar, har pratat ett tag på om vi ska skaffa en till, har ju inte så många djur här hemma.. =/… men “kom fram” till att vi kanske inte skall ha en till, vi behöver ju ett nytt tält…och så har Åsa och Anders gått bakom ryggen på mig och kokat ihop detta, blir ju alldeles varm i kroppen =), som ett barn som fått ett husdjur i födelsedagspresent.

Käkar goda hamburgare, farsan får matlådor med sig hem, det gillade han =), senare på kvällen kom Smilla hem från Varberg där hon varit över natten, mysigt att ha hela familjen samlad på sin födelsedag, och det är som Zack sa i morse:

-“Nu har du fått en blomma, av din egen blomma… mig då alltså…ja Åsa är ju med en blomma…å Smilla… Å Fajta och Bita…å Alice….å Lasso”…

Tack världens bästa familj för en härlig födelsedag, ni är bäst, ni är mitt allt, och tack underbara vänner som på ett eller annat sätt värmt en gammel gobbes hjärt och tack underbara Fam Reitmaier, kommer bli spännande det här.

//45-taggaren

grattis

2014/07/07