Det är underbart väder nu, körde hem från Karlskrona, trött, huvudvärk, lite butter kommer man hem och möts av 2 st solstrålar, Fajta och Bita, snabbt kommer katten Lasso och möter en, stryker sig mot benen som om man varit borta i veckor fast det bara varit en natt.

Vi försöker oss på att göra friterad fisk, går väl sådär, blir Pizza o kebab istället, det blir inte alltid som man tänkt sig, men man måste försöka, får göra ett nytt försök en annan dag, mätta och stumma bestämmer vi att gå bort till svansjön, jag vill fotografera lite svanar, alla vill följa med, känns härligt att ungarna ännu vill hänga med oss på promenader, hundarna behöver man inte fråga, de hänger med på allt.

Masar oss iväg mot solnedgången, nån har låtit sina hundar skita på vägen, det är inte våra, det är de alldeles för “fina” för, eller ja Fajta, Bita skulle nog kunna sätta sig på en väl upplyst parkeringsplats, sån e hon. Försöker styra Zack, som går och stirrar på de kort han tagit med min lilla kamera, att undvika o trampa i hundskiten, blir helt fel och han trampar givetvis i den, murphys lag, fotograferar lite när Smilla är ute i de höga vetefälten med Bita, blir några fina bilder, ska kolla på ett av dem då jag till min fasa upptäcker att jag är så jäklar orutinerad att jag glömt minneskortet i väskan, bara att trampa hem igen och hämta det, resten fortsätter mot svansjön, hämtar mitt kort och tar Åsas cykel, tänker att det går fortare, men på väg ut upptäcker jag att det är dåligt med luft… eller så väger jag för mycket, ställer från mig cykeln och går istället, hör på lång väg Smilla som tjoar och stimmar, Zack säger inte så mycket, han har ont i halsen och är förkyld samt i målbrottet, en ypperlig kombo…

Skyndar mig ifatt Taikon gänget, det är som en cirkuskaravan där alla djuren fått spel mitt ute på vägen, herregud tänker jag, det är min familj… Zack kollar sin sko och undrar vad han ska göra med den, Smilla yrar runt ute på åkern, bara huvudet sticker upp, hundarna far fram o tillbaka, ut och in från åkern, försöker övertyga Zack om att hundskiten säkert är borta nu, han ser osäkert på mig, jodå säger Åsa, då ser han lugnare ut.

Kommer fram till Svansjön, inte en svan så långt ögat når, några söta ankor som dyker febrilt efter mat, eller änder kan det vara, är inte så bra på det där med fåglar, en svan vet jag va det är och hur den ser ut. Står och inspekterar dem ett tag, Zack kollar sin sko och Smilla ligger i gräset ute på åkern.

Vänder hemåt igen, går samma väg tillbaka, Åsa kör nån Tracker på telefonen, vi har nu gått 1.8 km på 1.20 med en hastighet på 1 km / halvtimma nått och bränt lite kalorier, funderar på om appen verkligen är anpassad för promenader med OlaHus folket, fotograferar Smilla ute i åkern, försöker få ut Bita till henne, Bita sätter fart rätt ut i det höga vetet, Fajta sätter efter och ska ge sin syster en omgång, men istället springer hon ner Smilla som försvinner ute i vetefältet, sen ett morr samt lite svordomar och hundarna kommer utflygande igen, Smilla är sur på hundarna, Zack kollar sin sko samt deklarerar att vi måste skynda oss, det kommer stora svärmar med knott och för övrigt så är han jätte törstig.

Zack fotograferar oss andra ute i fältet, inte många vettiga foton där, hundarna hoppar febrilt och undrar vad fasen vi med gör där ute, bita hoppar mest för att hitta ut till vägen igen, smilla yrar runt, jag försöker hålla om Åsa och se sådär kär ut som jag är, svårt med en hund som propsar på att vi inte ska vara där ute i gräset, vi ska vara på vägen så de vet var vi är… vi är väl de enda de inte behöver hålla koll på i detta gänget, men han fick öva på o vara snabb i alla fall, inte lätt o få detta gäng stilla, fortsatte vår stilla vandring hemåt, Zack ökade nu takten, han var verkligen törstig, eller så var knotten för bråkiga, kollade sin sko med jämna mellanrum så den fortfarande var ren, Smilla var ute i åkern och försökte stå på händer, gick sådär, mest fullt med vete i ansiktet, hundarna var nu med rätt trötta, jag och Åsa kollade hennes app, hur långt skulle vi gå denna kväll tro? måste ju bli minst 3 km iallafall, kanske om man gick lite saktare så skulle vi få ihop den sträckan… =/…eller?!…nä.

Resultatet blev i alla fall 3,01 km, 1h 25 min, 28 min/km, 179 kalorier minus + 87 bilder, vetekli i gummistövlar, gräs-fläckiga hundar samt en sko med hundskit, kunde varit värre.

Zack-

2014/06/27